Compaan update lente 2017

7 Mar 2017

Logo Compaan Update

De laatste nieuwtjes weten over Compaan?
Mis dan zeker onze nieuwsbrief niet!

 
>> Klik hier om de Compaan update lente 2017 te lezen!


 
Lees hier de volledige interviews uit de Compaan update:
 
Bert Boone30 jaar Compaan “Uw bedrijfservaring en hun werkervaring worden een slimme combinatie in 2017!”
Bert Boone, algemeen directeur Compaan

> Lees verder

 

 
“Het mag gezegd: we beleven dynamische tijden, waarin veel verandert. Ondernemers dienen permanent op hun qui-vive te zijn om alle prikkels die op hen afkomen, te filteren en om op de juiste stimuli in te gaan.”

“Het werkplekleren met de diverse werkervaringsformules is zo een prikkel, waarover best vooraf wordt nagedacht…om dan ermee aan de slag te gaan met meer kans op succes. Vandaag kan worden gesteld dat het beleid de diverse werkervaringskansen op een rij heeft klaar staan. Met werkervaringsstages, beroepsinlevingsovereenkomsten (BIO) en de individuele beroepsopleiding (IBO) krijgen ondernemers passende middelen voorhanden om kandidaat-medewerkers met kennis aan te werven. Via deze stageformules krijgen beide partijen de kansen om te verkennen of de mogelijkheden van de kandidaat en van de werkplek elkaar kunnen vinden. Wanneer er dan nog ondersteuningsmogelijkheden zijn door professionele partners zoals Compaan, dan zijn er al heel wat garanties ingebouwd voor succes.”

“Met precies 30 jaar ervaring in Compaan kan ik dus enkel maar hopen dat de samenwerking tussen uw bedrijf en Compaan, als een van De Werkplekarchitecten in Vlaanderen, waardevolle kansen biedt voor uw bedrijf en voor de werkzoekenden naar een passende job. U mag erop rekenen dat Compaan zich opnieuw engageert om het beste van zichzelf te geven ten behoeve van uw bedrijf en de begeleide (kandidaat-)medewerker.”

 
PentaSKlant & collega in de kijker MetaalMatch | “Formule voor duurzame tewerkstelling”
Peter Buysse, ad interim bedrijfsverantwoordelijke bij plaatbewerkingsbedrijf PentaS uit Zelzate & Vé Noppe, arbeidsconsulent bij Compaan aan het woord over het project MetaalMatch, een win-win voor werkzoekenden en bedrijven uit de metaal- en technologiesector:
 
 > Lees verder en ontdek hoe het project MetaalMatch voor een match zorgde tussen werkgever PentaS & werkzoekende Taha

 

Peter Buysse: “Alles verliep erg vlot toen Vé Noppe mij contacteerde of ik tijd en ruimte had op de werkvloer voor een geselecteerde en kort opgeleide kandidaat vanuit het project MetaalMatch. Ik werkte voor instroom van kandidaten vooral met uitzendpartners in de buurt, maar ik had wel interesse in het aanbod. De expertise en ondersteuning vanuit Compaan was voor mij een nieuwe en welkome kennismaking.”

“Door de voorscreening en het goede overzicht op de competenties en attitude van kandidaat Taha kon ik snel inschatten wie zou starten. Hij bleek niet alleen een goede leerling te zijn, ook de kennis van lassen en zijn flexibiliteit in het aanvaarden van opdrachten gaf de doorslag.”

“Op de werkvloer heb ik niet veel moeten wijzigen. De atelierverantwoordelijke nam de rol van mentor op. Ja, dat is een investering, maar in feite komt het erop neer dat het werk moet verdeeld worden. Ook uitzendkrachten moeten begeleid worden in de eerste weken van tewerkstelling. Dus zoveel extra werk was dit niet echt. De vaste collega’s op de werkvloer zagen Taha als een nieuwe medewerker ‘in opleiding’ wat ook veel vertrouwen geeft. Er was direct aanvaarding. We kunnen samen in een goede sfeer werken en kwaliteit leveren voor onze klanten.”

Van stage naar vaste tewerkstelling
“Je kan stellen dat PentaS volwaardige energie geeft aan starters. In de lente van 2016, na 10 weken opleiding via MetaalMatch doorliep Taha een succesvolle stage van 6 weken bij ons op de werkvloer. Aansluitend, en mede door de positieve evaluatie en inzet van Taha, besliste PentaS de beroepsopleiding (IBO) verder te zetten op de werkvloer. De administratie werd door arbeidsconsulent Miguel ondersteund en opgevolgd, echt teamwerk bij Compaan. Kortom, een groot succes, want we konden begin januari 2017 Taha een mooi voorstel doen: een vaste betrekking in ons bedrijf.”

“De expertise en ondersteuning vanuit Compaan was voor mij een nieuwe en welkome kennismaking. Ik kon een goed opgeleide en gemotiveerde werknemer via stage inzetten en zelfs aanwerven nadien.” Peter Buysse, ad interim bedrijfsverantwoordelijke bij PentaS.

“Kennismaking met erg gemotiveerde doelgroep die wij nog niet kenden”
“De tewerkstelling van Taha is samengevat een erg positieve ervaring en voor PentaS een kennismaking met een erg gemotiveerde doelgroep die wij nog niet kenden. Het was voor mij en voor ons bedrijf een eerste kennismaking met het project MetaalMatch en werkplekleren. Ik draag het project een warm hart toe. We stellen vast dat mensen een goede basisopleiding krijgen. Zowel lassen, planlezen als het behalen van een VCA-attest maken deel uit van het opleidingsprogramma. Een enorme meerwaarde voor mensen zonder ervaring.”

Kans om werkzoekenden ‘on the job’ op te leiden en te evalueren
“In 6 weken tijd kon ik de juiste inschatting maken, ‘welk vlees ik in de kuip had’ nietwaar… Zoals elke werkgever ben ik op zoek naar stipte en correcte medewerkers met een goede werkattitude, werkgoesting, inzetbaar op verschillende opdrachten en met zin voor kwaliteit en veiligheid. Het project en samenwerking met Vé vanuit MetaalMatch geeft mij de kans om werkzoekenden ‘on the job’ op te leiden en te evalueren. Daarbij ontvang ik van het sectorfonds van de arbeiders in de metaalsector TOFAM Oost-Vlaanderen nog eens een premie erbovenop!”

“Ondertussen kregen we al een nieuwe kandidaat voorgesteld van Vé, ze houdt duidelijk het contact met ons als werkgever warm, wat we ten zeerste kunnen waarderen.”


Icon infoOver PentaS | PentaS, kmo en familiebedrijf, werd opgericht in 1992 en kan ondertussen terugkijken op meer dan 20 jaar ervaring. Het bedrijf is ontstaan uit het gevel- en dakbekledingsbedrijf MSB nv. Hier werd op een bepaald moment beslist het vele plooiwerk in eigen handen te nemen en onder te brengen in een afzonderlijk bedrijf. PentaS was geboren.
PentaS nv, plaatbewerkingsbedrijf | Karnemelkstraat 2-4 in Zelzate | www.pentas.be 
Ve NoppeVé Noppe, arbeidsconsulent MetaalMatch–Compaan

“De cijfers liegen er niet om: MetaalMatch heeft een slaagpercentage van 70% tewerkstelling of verdere opleiding. In het geval van werkzoekende Taha werd hij via een infosessie geïnformeerd over de mogelijkheden en toeleiding naar werk via het project MetaalMatch. Op dat moment (lente 2016) was Taha nog actief in begeleiding bij collega Aline Van Aken in het project ‘intensief werkplekleren’.”

“De combinatie opleiding & stage en de individuele beroepsopleiding gevolgd door een vast contract begin 2017 bleek voor Taha de ideale formule voor een duurzame tewerkstelling.”

“Taha volgde intensief 10 weken opleiding tot metaalbewerker. Als consulent volgde ik zijn opleiding op. Na enkele individuele gesprekken kon ik aan de slag in de zoektocht naar een stageplaats. Hierbij hield ik rekening met de beperkte mobiliteit van Taha. Heel tevreden was ik toen PentaS, ook voor mij een nieuwe werkvloer, na een gezamenlijk verkennend gesprek in zee wou gaan met Taha. PentaS stelde z’n werkvloer open voor de verderzetting van zijn opleiding in de vorm van 6 weken vacaturegerichte stage.”

“De positieve eindevaluatie resulteerde in een IBO-contract van zes maanden waarbij het bedrijf de competenties verder kon zien groeien na de MetaalMatch-opleiding. De ‘klik’ tussen werkgever en werknemer, de financieel interessante tewerkstellingsmaatregel en de aanvullende premie vanuit TOFAM: het zijn allen positieve punten om ook andere werkgevers in de metaalindustrie te overtuigen met ons samen te werken.”


Icon infoMetaalMatch is het opleidingsproject van sectorfonds metaal TOFAM Oost-Vlaanderen voor werkzoekenden i.s.m. VDAB en Compaan. Het traject omvat opleiding en begeleiding naar een job in de sector metaal en technologie. Interesse? Contacteer Vé Noppe E metaalmatch@compaan.be T 0475 672 604 compaan.be/metaalmatch/
 


tofam   Compaan_logo-baseline-CMYK   VDAB logo Blauwe achtergrond