Compaan update zomer 2017

5 Jul 2017

Logo Compaan Update

De laatste nieuwtjes weten over Compaan?
Mis dan zeker onze nieuwsbrief niet!

 
>> Klik hier om de Compaan update zomer 2017 te lezen!


 

Lees hier het volledige interview uit de Compaan update:
 
Intensief WerpleklerenKlant & collega in de kijker De juiste match via ‘Intensief Werkplekleren’ –
Compaan matcht werkzoekende Lo met werkgever ‘van A naar BETER’

 
 Lees verder & ontdek hoe Compaan-trainer Tom Demuynck…
> werkzoekende Lo voorbereidde op de job
> werkgever ‘van A naar BETER’ advies en administratieve ondersteuning bood bij de aanwerving

 

Tom Demuynck, trainer bij Compaan: “Via een speeddate in het kader van het VOKA Welt-project ontmoette ik Dirk, oprichter van wervings- en selectiebureau Van A naar BETER uit Dendermonde. Dirk zocht iemand die als recruiter niet opgaf en net dat tikkeltje meer wou doen. Iemand met wat mensenkennis. Zelf had ik als trainer net een oriëntatiesessie gegeven voor werkzoekenden in begeleiding via ‘Intensief Werkplekleren’. Via dit programma begeleiden we langdurig werkzoekenden (> 1 jaar) naar werk. Ik was met diezelfde groep net gestart met sollicitatietraining. In die groep zat Lo die qua competenties en karakter in het plaatje paste.”

Een schot in de roos
“Lo was direct enthousiast voor de functie en het bedrijf. Voor mij het teken om haar cv, met nog kort een beschrijving van Lo als persoon, door te geven aan Dirk. Dirk nodigde haar uit op een infosessie waar uiteindelijk tien mogelijke kandidaten aanwezig waren. De kandidaten werd gevraagd om hun motivatie op papier te zetten. Door de tips en tricks vanuit de sollicitatietraining werd dit voor Lo een schot in de roos en werd ze uitgenodigd voor een volgende ronde. Lo werd in de sollicitatietraining ondertussen ingeschakeld om de oefengesprekken bij de mensen in haar groep af te nemen. Dit met het oog op een goede voorbereiding voor de job.”

Ruimte om te investeren in talent
“Dirk was enthousiast over Lo, maar had nog een andere kandidaat die direct inzetbaar was. Vanuit Compaan stelden we een Individuele beroepsopleiding (IBO) voor. Rekening houdend met de afstand van Lo met de job-inhoud, gaf een IBO Dirk de ruimte om in haar te investeren. Voor Lo betekende het ruimte om haar talent verder te ontwikkelen op de werkvloer. Dit was een traject waar beide partijen zich konden in vinden. Het overtuigde Dirk uiteindelijk om beide kandidaten in dienst te nemen.”

Administratieve ondersteuning op maat
“Vanuit Compaan hebben we het administratieve werk in gang gezet en Van A naar BETER zo goed mogelijk ondersteund in de opmaak van nodige opleidingsplannen. Momenteel is Lo bezig met haar derde week opleiding. Ondertussen is er al een nieuwe kandidaat voorgesteld aan Van A naar Beter voor een externe vacature. Ik kruis mijn vingers voor Erwin.”
 

“’t Klinkt gek, maar een nieuwe uitdaging leek me wel welkom”

Lo VandenHende, 62 jaar

“Waarom ik geen job vond? Mijn leeftijd en onzekerheid over de kwaliteit van motivatiebrieven van iemand van 62. Daarnaast was ik onzeker of ik terug als directiesecretaresse wou werken. ‘t Klinkt gek, maar een nieuwe uitdaging leek me wel welkom. Deze vond ik nu bij vanAnaarBETER!”
 

“Tom maakte me gelijk nieuwsgierig naar iemand die bij hem in begeleiding was. WAS, want ondertussen is zij onze nieuwe collega”

Dirk Colman van A naar BETER: “Ik leerde Tom en bij uitbreiding Compaan kennen op de eerste sessie van het VOKA Welt-project. Het was meteen het begin van een vlekkeloze samenwerking. Met van A naar BETER waren we op zoek naar een nieuwe collega recruiter. Ervaring was voor ons niet belangrijk, goesting wel. Tom maakte me gelijk nieuwsgierig naar iemand die bij hem in begeleiding was. WAS, want ondertussen is zij onze nieuwe collega. Wij willen trouwens het volledige team van Compaan bedanken voor de begeleiding bij de opstart van onze nieuwe collega. Door hun hulp en steun is ze snel bij ons kunnen starten. Bedankt COMPAAN!” | Meer info: http://vananaarbeter.com/

 

Icon infoE Tom.Demuynck@compaan.be T 09 266 18 10

Over het VOKA Welt-project: met Welt ondersteunt werkgeversorganisatie VOKA ondernemingen bij het uitrollen van werkervaringsprojecten. In zo’n traject sleutelen bedrijven aan een toekomstgericht talent- en opleidingsbeleid en versterken ze hun extern netwerk voor instroom van kandidaten, o.a. via externe stakeholders zoals Compaan.