‘Een DUO werkt!’

3 Apr 2017

Op 30 maart jl., DUOday, stelden heel wat bedrijven en organisaties een stageplaats ter beschikking aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking. En het is duidelijk dat ‘een duo werkt’: DUOday brengt zowel werkzoekenden als werkgevers in beweging!

Compaan werkt al jaar en dag mee als partner in het DUOday-opzet en 2017 was een succes: we konden een 15-tal kandidaten matchen met een werkvloer in allerlei functies: kinderopvang, boekhouding, onthaal, enz.

Zo’n dag brengt opportuniteiten voor elkeen: werkgevers en collega’s op de werkvloer benadrukken hoe die ene dag ogen opent om voorbij de beperking te kijken. Uw werkvloer biedt eveneens eye-openers voor de persoon met een arbeidsbeperking: kunnen talenten tonen, een beeld van een job kunnen toetsen aan de realiteit.

Dit getuigt ook Sara, een van onze deelnemers: “Om samen te vatten was DUOday bij VFG vzw een fijne, leerzame ervaring waarbij ik vooral ondervonden en geleerd heb dat mensen die zich als werknemer inzetten voor de zwakkeren in de maatschappij en er daarbij in slagen deze doelgroep gelukkig te maken, hier zelf ook gelukkiger van worden.”

DUOday is een eenvoudig concept waarmee uw organisatie en haar medewerkers extra inzetten op ‘werk voor iedereen!’. Durft u ook overwegen volgende keer een duootje mee te doen? We horen het graag, onze jobcoaches staan klaar om u hierin te ondersteunen. Ook met andere vragen over arbeidsbeperking en werk kan u bij Compaan terecht.

Ann Bodyn, ann.bodyn@compaan.be of bel 09 266 18 10

Meer info over DUOday: www.duoday.be | Facebook | Twitter: @duodag