Sociaal gemaakt | Vol+Maakt

‘Sociaal Gemaakt’ is een co-creatieproject dat streeft naar een duurzame samenwerking tussen sociale en reguliere economie. Sociale economiebedrijven buigen zich in co-creatie met jonge, beloftevolle designers over een toekomstige samenwerking én over de ontwikkeling een lijn duurzame designproducten.

Vol+Maakt, een unieke collectie designobjecten
Het resultaat van deze intense samenwerking: vol+maakt, een unieke collectie designobjecten. Drie designers – Valerie Bervoet, Cas Moor en Sep Verboom – en twee lokale maatwerkbedrijven – Labeur en Compaan – bundelden hun passie voor het ‘maken’ om een bijzondere designcollectie vorm te geven. Een verhaal van wederzijds respect, complementaire skills en een gedeelde liefde voor natuurlijke materialen. Ambachtelijk, duurzaam, lokaal vervaardigd én ‘sociaal gemaakt’. Door de samenwerking met designers krijgt de sociale economie extra leerkansen en wordt een duurzame samenwerking met reguliere bedrijven gestimuleerd.

Brug tussen de sociale en reguliere economie
“Het zijn verschillende partijen uit de sociale- én de creatieve economie die de handen in elkaar sloegen en daarbij een win-winsituatie creëerden voor alle partners. De collectie vol+maakt vormt daarmee perfect de brug tussen de sociale en reguliere economie.” Saskia Westerduin, creatief coördinator van Ministry of Makers, de organisatie die samen met Stad Gent (Dienst Werk) dit traject begeleidde.

Meer info?
Bernard Cnockaert T 09 266 18 10 E bernard.cnockaert@compaan.be


Een project van Ministry of Makers en Stad Gent, met de steun van Provincie Oost-Vlaanderen, Agentschap Innoveren en Ondernemen en EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling).

Events/Acties


Ontdek de collectie en verkooppunten online via www.volmaakt.be.


Nov 2018
Geschenken doen aan boekensteunen denken…

Op zoek naar een origineel (relatie)geschenk? Zoek niet langer!

18-22 okt 2018
Designbeurs Biënnale Interieur 2018, Kortrijk

Kom Vol+Maakt ontdekken op deze designbeurs in Kortrijk!

13 sept 2018 – 6 jan 2019
Expo Vol+Maakt, Design Museum Gent

De vol+maakt collectie werd op 13 september 2018 aan het grote publiek voorgesteld in Design Museum Gent. De collectie blijft er tot 6 januari 2019 als expo te bezichtigen en is te koop in de museumshop.