• Gezocht: werkleider schoonmaak

  18 Jul 2017

  Compaan zoekt talentCompaan is op zoek naar een werkleider schoonmaak.

  Meer weten?
  Ontdek er alles over via compaan.be/vacature/werkleider-schoonmaak/ | solliciteren kan tot en met 25 augustus 2017. Of ken je iemand die interesse heeft? Deel gerust onze vacature!
   

 • Compaan update zomer 2017

  5 Jul 2017

  Logo Compaan Update

  De laatste nieuwtjes weten over Compaan?
  Mis dan zeker onze nieuwsbrief niet!

   
  >> Klik hier om de Compaan update zomer 2017 te lezen!


   

  Lees hier het volledige interview uit de Compaan update:
   
  Intensief WerpleklerenKlant & collega in de kijker De juiste match via ‘Intensief Werkplekleren’ –
  Compaan matcht werkzoekende Lo met werkgever ‘van A naar BETER’

   
   Lees verder & ontdek hoe Compaan-trainer Tom Demuynck…
  > werkzoekende Lo voorbereidde op de job
  > werkgever ‘van A naar BETER’ advies en administratieve ondersteuning bood bij de aanwerving

   

  Tom Demuynck, trainer bij Compaan: “Via een speeddate in het kader van het VOKA Welt-project ontmoette ik Dirk, oprichter van wervings- en selectiebureau Van A naar BETER uit Dendermonde. Dirk zocht iemand die als recruiter niet opgaf en net dat tikkeltje meer wou doen. Iemand met wat mensenkennis. Zelf had ik als trainer net een oriëntatiesessie gegeven voor werkzoekenden in begeleiding via ‘Intensief Werkplekleren’. Via dit programma begeleiden we langdurig werkzoekenden (> 1 jaar) naar werk. Ik was met diezelfde groep net gestart met sollicitatietraining. In die groep zat Lo die qua competenties en karakter in het plaatje paste.”

  Een schot in de roos
  “Lo was direct enthousiast voor de functie en het bedrijf. Voor mij het teken om haar cv, met nog kort een beschrijving van Lo als persoon, door te geven aan Dirk. Dirk nodigde haar uit op een infosessie waar uiteindelijk tien mogelijke kandidaten aanwezig waren. De kandidaten werd gevraagd om hun motivatie op papier te zetten. Door de tips en tricks vanuit de sollicitatietraining werd dit voor Lo een schot in de roos en werd ze uitgenodigd voor een volgende ronde. Lo werd in de sollicitatietraining ondertussen ingeschakeld om de oefengesprekken bij de mensen in haar groep af te nemen. Dit met het oog op een goede voorbereiding voor de job.”

  Ruimte om te investeren in talent
  “Dirk was enthousiast over Lo, maar had nog een andere kandidaat die direct inzetbaar was. Vanuit Compaan stelden we een Individuele beroepsopleiding (IBO) voor. Rekening houdend met de afstand van Lo met de job-inhoud, gaf een IBO Dirk de ruimte om in haar te investeren. Voor Lo betekende het ruimte om haar talent verder te ontwikkelen op de werkvloer. Dit was een traject waar beide partijen zich konden in vinden. Het overtuigde Dirk uiteindelijk om beide kandidaten in dienst te nemen.”

  Administratieve ondersteuning op maat
  “Vanuit Compaan hebben we het administratieve werk in gang gezet en Van A naar BETER zo goed mogelijk ondersteund in de opmaak van nodige opleidingsplannen. Momenteel is Lo bezig met haar derde week opleiding. Ondertussen is er al een nieuwe kandidaat voorgesteld aan Van A naar Beter voor een externe vacature. Ik kruis mijn vingers voor Erwin.”

   

  “’t Klinkt gek, maar een nieuwe uitdaging leek me wel welkom”

  Lo VandenHende, 62 jaar

  “Waarom ik geen job vond? Mijn leeftijd en onzekerheid over de kwaliteit van motivatiebrieven van iemand van 62. Daarnaast was ik onzeker of ik terug als directiesecretaresse wou werken. ‘t Klinkt gek, maar een nieuwe uitdaging leek me wel welkom. Deze vond ik nu bij vanAnaarBETER!”
   

  “Tom maakte me gelijk nieuwsgierig naar iemand die bij hem in begeleiding was. WAS, want ondertussen is zij onze nieuwe collega”

  Dirk Colman van A naar BETER: “Ik leerde Tom en bij uitbreiding Compaan kennen op de eerste sessie van het VOKA Welt-project. Het was meteen het begin van een vlekkeloze samenwerking. Met van A naar BETER waren we op zoek naar een nieuwe collega recruiter. Ervaring was voor ons niet belangrijk, goesting wel. Tom maakte me gelijk nieuwsgierig naar iemand die bij hem in begeleiding was. WAS, want ondertussen is zij onze nieuwe collega. Wij willen trouwens het volledige team van Compaan bedanken voor de begeleiding bij de opstart van onze nieuwe collega. Door hun hulp en steun is ze snel bij ons kunnen starten. Bedankt COMPAAN!” | Meer info: http://vananaarbeter.com/

   

  Icon infoE Tom.Demuynck@compaan.be T 09 266 18 10

  Over het VOKA Welt-project: met Welt ondersteunt werkgeversorganisatie VOKA ondernemingen bij het uitrollen van werkervaringsprojecten. In zo’n traject sleutelen bedrijven aan een toekomstgericht talent- en opleidingsbeleid en versterken ze hun extern netwerk voor instroom van kandidaten, o.a. via externe stakeholders zoals Compaan.


 • Ontdek onze opleidingen najaar 2017

  21 Jun 2017

  Compaan start het najaar 2017 met volgende opleidingen:


  compaan-30Mentor op de werkvloer
  7 september 2017
   

  RekenenOpfrissing rekenen op het werk – Module A
  11 september 2017
   

  Houd uw (g)oudenhHoud uw (g)ouden!
  19 september 2017
  28 september 2017

  Kom op voor werk bij kanker
  22 + 29 september 2017
   

  Klare taalHoe krijg ik het gezegd
  28 september 2017

   


  Al onze opleidingen gaan door in ons hoofdkantoor in Sint-Amandsberg (Gent), tenzij anders vermeld.
  Onze opleidingen kan u ook steeds op maat aanvragen.

  Meer weten over het opleidingsaanbod van Compaan?
  opleidingen@compaan.be of bel Goedele Provost op 0499 69 45 75
   


  dienstverlenervoordekmo-compaanOntvang subsidies voor opleidingen & adviezen van Compaan: Compaan is een erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille. U vindt Compaan in de kmo-portefeuilledatabank onder de naam Job & Co vzw. Registratienummer opleidingen DV.O200920 | Registratienummer advies DV.A200921 >> Klik hier voor meer info.

   

 • Compaan zoekt een directeur

  14 Jun 2017

  Compaan zoekt talentCompaan is op zoek naar een directeur, na een inloopperiode als adjunct-directeur, waarin hij/zij in nauwe samenwerking met de huidig algemeen directeur, stelselmatig opdrachten krijgt toegewezen binnen zijn functioneren als directeur.

  Meer weten? Ontdek er alles over via compaan.be/vacature/directeur | solliciteren kan tot en met 20 juli 2017. Of ken je iemand die interesse heeft? Deel gerust onze vacature!
   

 • Bootcamp Siersmeden 19-20 juni 2017

  30 May 2017

  Dit is je unieke kans op een gratis 2-daagse initiatie siersmeden! Gedurende 2 dagen word je ondergedompeld in de wereld van het kunstsmeden & de ambachtelijke metaalbewerking. Compaan organiseert deze initiatie ikv Interregproject REVIVAK.

       
   

  Ontdek het programma & alle praktische info over de bootcamp via revivak.eu/agenda/detail/bootcamp-siersmeden

  Meer info via Bernard Cnockaert | T +32 478 88 23 38 | E Bernard.cnockaert@compaan.be

 • Compaan zoekt 2 arbeidsconsulenten-jobcoaches

  26 May 2017

  Compaan zoekt talentCompaan is op zoek naar:

  1 ARBEIDSCONSULENT – JOBCOACH WAASLAND
  1 ARBEIDSCONSULENT – JOBCOACH GENT

  Meer weten? Ontdek er alles over via compaan.be/vacature/arbeidsconsulent-jobcoach/ | solliciteren tot en met 4 juni 2017. Of ken je iemand die interesse heeft? Deel gerust onze vacature!
   

 • Referentiebewijs Inclusieve Onderneming

  15 May 2017

  Compaan bezorgde klant-bedrijven die zich in 2016 hebben ingezet om mensen in te schakelen op de arbeidsmarkt via aanwerving en/of werkplekleren begin mei een ‘Referentiebewijs Inclusieve Onderneming’. Als blijk van waardering, want dit vraagt van hen een investering in tijd en moeite. Bij klant Home Thaleia is het referentiebewijs alvast goed aangekomen:   

  “Home Thaleia ontving van Compaan een referentiebewijs Inclusieve Onderneming! Home Thaleia blijft er, ondanks zijn kleinschaligheid, voor kiezen om mensen met een ‘arbeidshandicap’ via diverse stage-formules te laten proeven van een job in de zorgsector. Het is fijn daarvoor deze erkenning te ontvangen.”

  www.facebook.com/homethaleia/

   
   
   
  Het referentiebewijs legt ook de link met de Sustainable Development Goals: de 17 doelstellingen opgesteld door de Verenigde Naties voor een duurzame ontwikkeling van de wereld. Als inclusieve onderneming leggen ze hieraan hun steentje bij.

  Meer weten? Mail info@compaan.be of bel 09 266 18 10.


  Een initiatief van Sterpunt Inclusief Ondernemen – De Werkplekarchitecten
  Ditzelfde referentiebewijs wordt door de verschillende Werkplekarchitecten in Vlaanderen – waarvan Compaan 1 is – uitgereikt aan hun werkgevers-klanten.
  http://dewerkplekarchitecten.be
   

 • Kom op voor werk bij Kanker

  28 Apr 2017

  Steeds meer ondernemingen worden geconfronteerd met medewerkers die te maken krijgen met kanker – hetzij omdat ze zelf de diagnose kanker krijgen, hetzij als mantelzorger. U kan als werkgever een verschil maken.

  Wij helpen u het verschil maken
  Hoe gaat u als werkgever om met medewerkers die geconfronteerd worden met kanker? Wat is het effect op het functioneren van uw medewerker en het team? Hoe zorgt u voor een succesvolle werkhervatting? En hoe verankert u dit in uw personeelsbeleid?

  Icon ArrowOns trainingsaanbod biedt een antwoord op uw vragen
  in company / open aanbod

  Onze training omvat twee modules van telkens een halve dag:

  • Module 1: Wat is kanker? Welke impact heeft kanker op uw werknemer? Hoe gaat u daar in uw bedrijf of organisatie mee om?
  • Module 2: Hoe zit het wetgevend kader rond re-integratie in elkaar? We informeren u over het re-integratietraject (op beleidsniveau en individueel niveau) en geven concrete handvaten om er mee aan de slag te gaan.

  Icon ArrowAdvies op maat van uw bedrijf
  consultancy

  Wilt u advies en ondersteuning op maat van uw bedrijf? Onze consultant begeleidt u bij het uitwerken van een zorgzaam personeelsbeleid waarbij u proactief inspeelt op de impact in uw bedrijf wanneer medewerkers geconfronteerd worden met kanker. Deze service is kosteloos dankzij de tussenkomst van Kom op tegen Kanker. Contacteer Annemie Merckx voor advies op maat: Annemie.Merckx@compaan.be, 09 266 18 10.


  Meer weten? Contacteer Ann Bodyn: Ann.Bodyn@compaan.be, 0492 73 94 27


  Kom op voor werk bij Kanker is een project van Kom op tegen Kanker met de medewerking van FeGOB.