• Compaan op vakbeurs RenoResto (21-22 sept 2017)

  18 Sep 2017

  Compaan is op 21 & 22 september 2017 van de partij op RenoResto ​ – het enige B2B-event in België voor renovatie, restauratie & herbestemming van onroerend erfgoed – in de Eskimofabriek​ in Gent. Op de Compaan-stand (PH90) geven we demo’s in natuursteenbewerking & houtsnijden. Op de Revivak-stand kan je terecht voor demo’s in restauratie-schilderen & het maken van moluren. Revivak? Compaan neemt deel i.k.v. Europees project Revivak​ (Revival Vakmanschap). Dit project wil jongeren en werkzoekenden enthousiast maken over ambacht en techniek. Deze vakbeurs is hier een illustratie van.

  Ook naast de vakbeurs heeft Revivak/Compaan een programma met oa:
  Do 21 sept | leerlingen van scholengroep EDUGO zijn uitgenodigd voor een bezoek aan de beurs gevolgd door een rondvaart in de haven – Vrij 22 sept | Afsluiting van de beurs met een receptie voor Revivak-leden en professionele vakmensen en onderwijsinstellingen.

  Meer info over vakbeurs RenoResto via www.renoresto.be | Meer over Revivak: www.compaan.be/project/revivak
  Of contacteer Bernard Cnockaert – 0478 88 23 38.

 • Rentree – Werken na kanker

  7 Sep 2017

  Terug gaan werken na kanker is geen evidentie. Veel mensen botsen op obstakels en zitten met vragen, twijfels en onzekerheden. In Rentree gaan we samen op zoek naar antwoorden op die vragen. Mensen met kanker krijgen gratis de nodige ondersteuning bij hun werkhervatting of zoektocht naar een nieuwe, passende job.

  Interesse?
  Bezoek www.rentree.eu of bel 0487 90 74 80.

   

  Rentree is een project van de GOB’s (Centra voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling – waarvan Compaan 1 is) met de financiële steun van Kom op tegen Kanker.
   
   


  Als werkgever op zoek naar ondersteuning bij de re-integratie van werknemers die te maken kregen met kanker? Compaan heeft een trainingsaanbod (‘in company’ & open aanbod) dat een antwoord biedt op uw vragen. Liever advies op maat van uw bedrijf? Dan kan u een beroep doen op onze consultant. Deze service is kosteloos dankzij de tussenkomst van Kom op tegen Kanker. Meer info via www.compaan.be/kom-op-voor-werk-bij-kanker/ | ‘Kom op voor werk bij Kanker’ is een project van Kom op tegen Kanker met de medewerking van FeGOB.

 • Nieuw in het assortiment van sociale bakkerij Compaan: biologisch maïsbrood

  11 Aug 2017

  Nieuw in het assortiment van sociale bakkerij Compaan: een uniek biologisch maïsbroodje 🌽 Compaan mocht dit ontwikkelen ter gelegenheid van het Volta Summer Pop-Corn Camp: van 9 augustus tot 9 september 2017 kan je dineren in een authentieke setting; tussen de maïs in Merendree. Meer info/reservaties via http://www.voltagent.be/pop-up.html

  Meer weten? Contacteer desembrood@compaan.be | www.compaan.be/biodesembrood/

 • Duurzaamheidsverslag Compaan 2016

  10 Aug 2017

  Ontdek de prestaties van Compaan op vlak van duurzaam / maatschappelijk verantwoord ondernemen in 2016: >> Klik hier om het duurzaamheidsverslag 2016 te lezen.
   
  Compaan in 2016 in één oogopslag? Ontdek het via de infographics.

   
   
   
   

 • In de pers: restauratie grafmonument te Afsnee door Compaan

  9 Aug 2017

  Op 8 augustus 2017 te zien op AVS, Oost-Vlaamse Televisie 📺: Compaan bij de start van de restauratie van de bidkapel op het kerkhof van Afsnee. Stad Gent schakelt voor dit project Compaan in. In de reportage een bijzonder mooi compliment van schepen Sofie Bracke aan Compaan!

  20170808-NIEUWS-60 from AVS on Vimeo.

  Lees er ook over via
  Grafmonument krijgt opknapbeurt dankzij sociale werkplaats Compaan (Het Laatste Nieuws, 9 augustus 2017)
  Start renovatie grafkapel Afsnee (Stad Gent)

  Meer weten? Contacteer bernard.cnockaert@compaan.be

 • Gezocht: arbeidsconsulent jongeren voor Take Off

  28 Jul 2017

  *** UPDATE 16/08 – Datum solliciteren is afgesloten. ***

  Compaan zoekt talentCompaan is op zoek naar een arbeidsconsulent jongeren voor Take Off.

  Meer weten?
  Ontdek er alles over via compaan.be/vacature/arbeidsconsulent-jongeren/ | solliciteren kan tot en met 15 augustus 2017. Of ken je iemand die interesse heeft? Deel gerust onze vacature!
   

 • Gezocht: werkleider schoonmaak

  18 Jul 2017

  *** UPDATE 25/08 – Datum solliciteren is afgesloten. ***

  Compaan zoekt talentCompaan is op zoek naar een werkleider schoonmaak.

  Meer weten?
  Ontdek er alles over via compaan.be/vacature/werkleider-schoonmaak/ | solliciteren kan tot en met 25 augustus 2017. Of ken je iemand die interesse heeft? Deel gerust onze vacature!
   

 • Compaan op de Gentse Feesten

  17 Jul 2017

  Het restaurant van Compaan al gespot op de Gentse Feesten? Kom zeker eens proeven bij Le Petit Botanique – Kammerstraat 19 (zijstraat van de Vrijdagsmarkt) 🍴 Bio Hamburger Pure Beef, Biologische zomerse groentenburger, Oostendse garnaalkroketten,…
  De Gentse Feesten starten op 14 juli en eindigen op 23 juli 2017.


   
   
   
   
   
   

 • Compaan-schoonmaakteam ontvangt geschenkmand van ATIR voor goed geleverd werk

  7 Jul 2017

  Het Compaan-schoonmaakteam ontving op 6 juli 2017 van ATIR, kwaliteitsbewaker van schoonmaakopdrachten voor stad Gent, een geschenkmand voor haar degelijke prestaties in de schoonmaakopdrachten. 👍

  Meer info over de schoonmaak-diensten van Compaan? Bezoek www.compaan.be/schoonmaak
   
   

 • Compaan update zomer 2017

  5 Jul 2017

  Logo Compaan Update

  De laatste nieuwtjes weten over Compaan?
  Mis dan zeker onze nieuwsbrief niet!

   
  >> Klik hier om de Compaan update zomer 2017 te lezen!


   

  Lees hier het volledige interview uit de Compaan update:
   
  Intensief WerpleklerenKlant & collega in de kijker De juiste match via ‘Intensief Werkplekleren’ –
  Compaan matcht werkzoekende Lo met werkgever ‘van A naar BETER’

   
   Lees verder & ontdek hoe Compaan-trainer Tom Demuynck…
  > werkzoekende Lo voorbereidde op de job
  > werkgever ‘van A naar BETER’ advies en administratieve ondersteuning bood bij de aanwerving

   

  Tom Demuynck, trainer bij Compaan: “Via een speeddate in het kader van het VOKA Welt-project ontmoette ik Dirk, oprichter van wervings- en selectiebureau Van A naar BETER uit Dendermonde. Dirk zocht iemand die als recruiter niet opgaf en net dat tikkeltje meer wou doen. Iemand met wat mensenkennis. Zelf had ik als trainer net een oriëntatiesessie gegeven voor werkzoekenden in begeleiding via ‘Intensief Werkplekleren’. Via dit programma begeleiden we langdurig werkzoekenden (> 1 jaar) naar werk. Ik was met diezelfde groep net gestart met sollicitatietraining. In die groep zat Lo die qua competenties en karakter in het plaatje paste.”

  Een schot in de roos
  “Lo was direct enthousiast voor de functie en het bedrijf. Voor mij het teken om haar cv, met nog kort een beschrijving van Lo als persoon, door te geven aan Dirk. Dirk nodigde haar uit op een infosessie waar uiteindelijk tien mogelijke kandidaten aanwezig waren. De kandidaten werd gevraagd om hun motivatie op papier te zetten. Door de tips en tricks vanuit de sollicitatietraining werd dit voor Lo een schot in de roos en werd ze uitgenodigd voor een volgende ronde. Lo werd in de sollicitatietraining ondertussen ingeschakeld om de oefengesprekken bij de mensen in haar groep af te nemen. Dit met het oog op een goede voorbereiding voor de job.”

  Ruimte om te investeren in talent
  “Dirk was enthousiast over Lo, maar had nog een andere kandidaat die direct inzetbaar was. Vanuit Compaan stelden we een Individuele beroepsopleiding (IBO) voor. Rekening houdend met de afstand van Lo met de job-inhoud, gaf een IBO Dirk de ruimte om in haar te investeren. Voor Lo betekende het ruimte om haar talent verder te ontwikkelen op de werkvloer. Dit was een traject waar beide partijen zich konden in vinden. Het overtuigde Dirk uiteindelijk om beide kandidaten in dienst te nemen.”

  Administratieve ondersteuning op maat
  “Vanuit Compaan hebben we het administratieve werk in gang gezet en Van A naar BETER zo goed mogelijk ondersteund in de opmaak van nodige opleidingsplannen. Momenteel is Lo bezig met haar derde week opleiding. Ondertussen is er al een nieuwe kandidaat voorgesteld aan Van A naar Beter voor een externe vacature. Ik kruis mijn vingers voor Erwin.”
   

  “’t Klinkt gek, maar een nieuwe uitdaging leek me wel welkom”

  Lo VandenHende, 62 jaar

  “Waarom ik geen job vond? Mijn leeftijd en onzekerheid over de kwaliteit van motivatiebrieven van iemand van 62. Daarnaast was ik onzeker of ik terug als directiesecretaresse wou werken. ‘t Klinkt gek, maar een nieuwe uitdaging leek me wel welkom. Deze vond ik nu bij vanAnaarBETER!”
   

  “Tom maakte me gelijk nieuwsgierig naar iemand die bij hem in begeleiding was. WAS, want ondertussen is zij onze nieuwe collega”

  Dirk Colman van A naar BETER: “Ik leerde Tom en bij uitbreiding Compaan kennen op de eerste sessie van het VOKA Welt-project. Het was meteen het begin van een vlekkeloze samenwerking. Met van A naar BETER waren we op zoek naar een nieuwe collega recruiter. Ervaring was voor ons niet belangrijk, goesting wel. Tom maakte me gelijk nieuwsgierig naar iemand die bij hem in begeleiding was. WAS, want ondertussen is zij onze nieuwe collega. Wij willen trouwens het volledige team van Compaan bedanken voor de begeleiding bij de opstart van onze nieuwe collega. Door hun hulp en steun is ze snel bij ons kunnen starten. Bedankt COMPAAN!” | Meer info: http://vananaarbeter.com/

   

  Icon infoE Tom.Demuynck@compaan.be T 09 266 18 10

  Over het VOKA Welt-project: met Welt ondersteunt werkgeversorganisatie VOKA ondernemingen bij het uitrollen van werkervaringsprojecten. In zo’n traject sleutelen bedrijven aan een toekomstgericht talent- en opleidingsbeleid en versterken ze hun extern netwerk voor instroom van kandidaten, o.a. via externe stakeholders zoals Compaan.