Compaan

Hoe helpen we jou?

Vóór we jou kunnen helpen

  • Maak een afspraak met je VDAB- of GTB-bemiddelaar
  • Op basis van je profiel bekijkt de bemiddelaar of je in aanmerking komt voor een traject op maat naar werk.
  • Als jullie samen beslissen dat Compaan de beste keuze is, dan maakt de bemiddelaar een afspraak.

Kennismaking

Een Compaan-arbeidsconsulent organiseert een kennismakingsgesprek, hij/zij luistert naar jouw verwachtingen, sterktes en werkpunten.

Samen plannen jullie de stappen naar werk.

Begeleiding: individueel en in groep

Tijdens je hele traject kan je rekenen op persoonlijke opvolging. We kijken samen met jou naar wat nodig is om aan het werk te gaan. Wat moet je bijvoorbeeld nog leren? We leggen dit vast in een plan.

In groepssessies krijg je informatie over beroepen en maken we je wegwijs op de arbeidsmarkt. We werken aan het versterken van je veerkracht, motivatie en zelfvertrouwen.

Extra mogelijkheden om je kansen te vergroten
Kan je niet goed overweg met een computer, tablet of smartphone? Dan krijg je hierin extra ondersteuning. Spreek je niet goed Nederlands? Dan kan je rekenen op taalcoaching.

Werkplekleren (stage)

Via werkplekleren leer je een job door meteen in het beroep te duiken. Een professional brengt je de vaardigheden bij die je nodig hebt.

Samen met je Compaan-consulent zoek je ondertussen naar vacatures en leg je afspraken vast met werkgevers. Er bestaan diverse vormen van werkplekleren (stages). Een Compaan-consulent overloopt deze samen met jou.

Je kan altijd terugvallen op je Compaan-arbeidsconsulent voor advies en bemiddeling tijdens het solliciteren.

Je hebt werk gevonden?

Proficiat! Je Compaan-arbeidsconsulent volgt je nog een aantal maanden op. Een Compaan job- en taalcoach kan je indien nodig nog verder begeleiden.

Meer weten?

Francine Vanden Bussche

Manager francine.vandenbussche@compaan.be
0499 69 45 74