Compaan

Via werkplekleren oogstte B. (48) zijn eerste vast contract

Compaan-arbeidsconsulente Annemie legde contact met Medisch Labo Medina naar aanleiding van een vacature. Annemie: “Het betrof een job om bloed- en andere staalafnames op te halen in Oost- en West-Vlaanderen. Een job die grote flexibiliteit (weekendwerk, heel vroege/late uren), zelfstandigheid (alleen werken, routes aanpassen bij noodoproepen) en verantwoordelijkheid (protocol om met stalen om te gaan) vereist.”

“Ik had er vertrouwen in dat deze job, mits de juiste begeleiding, een haalbare kaart was voor mijn kandidaat B. Na een eerste contact met Pascale Van Hoecke, HR & Development Director bij Medisch Labo Medina, legden we een afspraak vast samen met de leidinggevende.”

  • Klinisch laboratorium actief in eerstelijns gezondheidszorg
  • Aalter en Dendermonde
  • www.medina.be

Pascale Van Hoecke: “Na het gesprek wou ik B. absoluut een kans geven. Ik moest mijn collega wat overtuigen, want zij twijfelde over de vereiste zelfstandigheid. Annemie stelde daarom voor om te beginnen met een stage. Zo konden we kennis maken zonder verplichtingen. Uiteindelijk hakte ik de knoop door om een stage op te starten.”

“B. reed mee met collega’s om de routes en de job zelf te leren kennen. Dat is heel goed verlopen. De laatste twijfels bij de leidinggevende werden hierdoor wegwerkt.”

“De stage lieten we, op advies van Annemie, overgaan in een gespecialiseerde individuele beroepsopleiding (GIBO) en finaal konden we B. een vast contract bieden.”

Annemie hield in haar begeleiding rekening met alle verzuchtingen: deze van de werkgever, leidinggevende én de kandidaat. Pascale Van Hoecke, HR & Development Director bij Medisch Labo Medina

“Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van de begeleiding de slaagkansen merkelijk heeft doen stijgen. Een tweede, maar zeker niet onbelangrijk pluspunt, is het feit dat Annemie een noodzakelijke tegenpool vormde t.o.v. de administratieve verplichtingen tijdens het proces.”

Meer weten?

Annemie Merckx

Arbeidsconsulent annemie.merckx@compaan.be
0473 74 24 86