Compaan

Mentor op de werkvloer

Voor een succesvolle inschakeling van stagiairs, leerlingen en nieuwe medewerkers

Print deze pagina

Capabele mentoren zijn sleutelfiguren in een succesvolle leer- en inschakelingsperiode. Deze interactieve en praktijkgerichte opleiding scherpt de belangrijkste coachingsvaardigheden en technieken aan die de mentor in elke fase van het leertraject kan inzetten.

Na deze ééndaagse opleiding heeft de deelnemer een heldere kijk op zijn rol als mentor. Vanuit hun expertise focussen de Compaan-trainers extra op het begeleiden van kwetsbare doelgroepen.

De Vlaamse overheid biedt voor bepaalde doelgroepen een lastenverlaging (vermindering van de werkgeversbijdragen) voor deze opleiding. Meer info >

Sessie(s)

Wanneer Vrijdag 22 november 2019, 9u-16u30
Duur 1 dag
Locatie Sint-Amandsberg (Gent), Antwerpsesteenweg 573
Prijs
(excl. BTW)*
€ 195

Liever een opleiding op maat van jouw bedrijf?
Dat kan!

Inbegrepen: opleidingsdag, broodjeslunch tijdens de opleiding, werkboek en deelnameattest. | Individuele opleiding op de werkvloer: wij verkennen je vraag en doen een voorstel.

Subsidies en tegemoetkomingen

Deze opleiding voldoet aan de voorwaarden voor ‘doelgroepvermindering voor mentors‘ (vermindering van de werkgeversbijdragen).

Compaan is een erkend dienstverlener voor opleiding en advies onder de kmo-portefeuille. Je vindt Compaan in de kmo-portefeuilledatabank onder de naam Job & Co vzw. Registratienummer Opleiding DV.O200920 | Advies DV.A200921

Programma

Tijdens de opleidingsdag staan we op een heel actieve en interactieve manier stil bij de eigen coachingsvaardigheden. De theorie van het krachtgericht coachen dient hiervoor als leidraad. Via reflectie en intervisie kan de mentor gestalte geven aan zijn eigen ontwikkelingsweg.

Rollen en taken van een mentor: resultaatgericht mentorschap | Inspirerend en motiverend mentorschap

Vaardigheden van een mentor: omgaan met diversiteit: diversiteit als basisgegeven op de werkvloer | Luisteren | Feedback geven | Grenzen afbakenen | Omgaan met weerstanden en (vastgeroeste) denkpatronen | Motiveren en inspireren

Taken van een mentor en technieken/methodieken om ze uit te voeren: kennismaking en onthaal op de werkvloer | Instructies geven | Een coachingsgesprek voeren | Opvolgen van het (leer)traject/plan/afspraken | Evalueren, inschalen van vorderingen | Omgaan met ‘crisismomenten’

Bijzondere doelgroepen: ‘Kwetsbare’ medewerkers: grenzen bewaken, oplossingen zoeken, verwijzen, interne communicatie | Medewerkers met beperktere leermogelijkheden – met diverse culturele achtergrond – met psychische kwetsbaarheid – met fysieke beperkingen | Laagtaalvaardige medewerkers: klare taal op de werkvloer

Aanzet tot het opmaken van een persoonlijk actieplan om de aangeleerde vaardigheden te oefenen en te gebruiken.

Graag individuele opleiding op de werkvloer?

Tijdens ‘opleiding op maat’ vertrekken we van de persoonlijke noden van de mentor. Na afloop is de mentor gewapend om een kwalitatief mentorschap uit te voeren in zijn bedrijf op basis van het eigen Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP).

Trainer(s)

Gabriële Formesyn

Trainer gabriele.formesyn@compaan.be
0476 86 86 17

Gabriële heeft bij Compaan ruime ervaring in het opleiden en begeleiden van werkzoekenden, in het bijzonder van mensen uit kwetsbare doelgroepen. Een basisopleiding sociale agogiek vulde ze onder meer aan met een opleiding tot creatief agoog en een certificaat in oplossingsgericht en waarderend coachen.

Myriam Camerlynck

Trainer myriam.camerlynck@compaan.be
0473 74 25 06

Myriam heeft als trainer, coach en loopbaanbegeleider ruime ervaring bij Compaan.

Contact

Inhoudelijke of praktische vragen? Neem contact op met bovenvermelde trainer(s) of contacteer ons via 09 266 18 10 of opleidingen@compaan.be.