Compaan

All Inclusive@Work is een project waarbij we onderzoeken hoe nieuwe jobkansen kunnen gecreëerd worden in een bedrijf. Dit doen we onder meer via inclusief jobdesign  (functiecreatie). Inclusief jobdesign is een allesomvattende term voor het anders inrichten van bedrijfsprocessen en het afsplitsen van eenvoudige taken. Hierdoor kan een werkgever geschoold of hoog opgeleid personeel efficiënter inzetten en ‘elementaire’ taken samenvoegen tot een nieuwe functie die kansen biedt aan laaggeschoolde profielen.

Door observatie op de werkvloer en het uitvoeren van interviews met medewerkers en leidinggevenden wordt een analyse uitgevoerd met als resultaat een business case. Dit vormt de basis voor de creatie van een of meerdere nieuwe functie(s).

In 2017-2018 werden trajecten opgestart in de hout-, textiel-, social profit en voedingssector. Deze projecten worden in 2019 verder uitgerold.

Meer weten?

Marieke Eggermont

Werkplekadviseur marieke.eggermont@compaan.be
0472 78 71 01

Compaan werkt voor dit project samen met i-Diverso, Kairos, de Werkplekarchitecten, VOKA Kempen en een aantal buitenlandse partners. Met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF).