Compaan

Revivak wil ambachtelijk vakmanschap nieuw leven inblazen. De laatste jaren groeit de waardering bij consumenten en ondernemers voor verfijnd ambachtelijk werk en vakmanschap. Ambachtelijk werk staat immers voor authenticiteit, kwaliteit en duurzaamheid. Helaas schrijven te weinig jongeren zich in bij technische of beroepsscholen. Zo gaat kostbare vakkennis verloren. Dit bedreigt het ambachtelijk vakmanschap, juist nu er hernieuwde interesse in is. Daar wil het project ‘Revivak’ – Revival Vakmanschap – wat aan doen.

Revivak richt zich op het behouden en stimuleren van werkgelegenheid in de vakmanschapsberoepen, vooral in de bouw- en restauratieopleidingen.

Het project wil jongeren en werkzoekenden enthousiast maken over ambacht en techniek! Hoe? Via het ontwikkelen van een innovatieve mix aan opleidingen, vakmanschapsbeurzen, leer- en werkplaatsen, internetcolleges, excursies en bootcamps.

Revivak maakt deel uit van het Europese Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland. Dit programma stimuleert grensoverschrijdende innovatie en samenwerking tussen regio’s. De samenwerking voor Revivak bestaat uit vijf regio’s uit Vlaanderen en Nederland.

Het project liep van april 2016 tot maart 2019. De resultaten, beleidsaanbevelingen en alle ondernomen initiatieven (o.a. promofilms, bootcamps, cursussen,…) kan je terugvinden in het boekje ‘Prachtig Ambachtig’.

Verschillende partners gaan het engagement aan om te blijven werken aan het imago en het behoud van vakmanschap. Ook www.revivak.eu blijft onderhouden. Je kan er steeds terecht voor nieuws over ambachten en vakmanschap.

Meer weten?

Bernard Cnockaert

Manager atelier@compaan.be
0478 88 23 38