Compaan

‘Sociaal Gemaakt’ is een co-creatieproject dat streeft naar een duurzame samenwerking tussen sociale en reguliere economie. Sociale economiebedrijven buigen zich in co-creatie met jonge, beloftevolle designers over een toekomstige samenwerking én over de ontwikkeling een lijn duurzame designproducten.

Vol+Maakt, een unieke collectie designobjecten

Het resultaat van deze intense samenwerking: vol+maakt, een unieke collectie designobjecten. Drie designers – Valerie Bervoet, Cas Moor en Sep Verboom – en twee lokale maatwerkbedrijven – Labeur en Compaan – bundelden hun passie voor het ‘maken’ om een bijzondere designcollectie vorm te geven. Een verhaal van wederzijds respect, complementaire skills en een gedeelde liefde voor natuurlijke materialen. Ambachtelijk, duurzaam, lokaal vervaardigd én ‘sociaal gemaakt’.

Brug tussen de sociale en reguliere economie

Door de samenwerking met designers krijgt de sociale economie extra leerkansen en wordt een duurzame samenwerking met reguliere bedrijven gestimuleerd.

Meer weten?

Bernard Cnockaert

Manager bernard.cnockaert@compaan.be
0478 88 23 38

Ontdek de collectie

Een project van Ministry of Makers en Stad Gent, met de steun van Provincie Oost-Vlaanderen, Agentschap Innoveren en Ondernemen en EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling).