• Compaan wint WGO-award voor het inzetten op WaardeGericht Ondernemen

  21 Jan 2019


  Compaan ontving op 18 januari 2019 een WGO-award – een gouden musketon – in de categorie ‘Focussen op waardegericht ondernemen’ met het project ‘Referentiebewijs Inclusief ondernemen’. Netwerkorganisatie de Taborgroep reikte in totaal tien WGO-awards uit aan lid-organisaties die de voorbije twee jaar inzetten op WaardeGericht Ondernemen. AZ Alma in Eeklo was gastheer voor de uitreiking.


  Een musketon gebruik je om je vorderingen vast te houden en om met elkaar verbonden te blijven. De Gouden Musketon staat voor die projecten waardoor we samen bergen verzetten. Paul Ongenaert, directeur van de Taborgroep

  Een jury met professor gezondheidsethiek Yvonne Denier (K.U.Leuven en Zorgnet-Icuro) en directeur van de Sociale Innovatiefabriek Kaat Peeters beoordeelden de projecten.

  Referentiebewijs Inclusief ondernemen

  Compaan beloont bedrijven en organisaties die personen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geven met een ‘Referentiebewijs Inclusief Ondernemen’. De jury was lovend over het waarderende van deze aanpak. Elke medewerker is ‘het waard’ om met zijn/haar talenten ingezet te worden. De organisaties worden op hun beurt gewaardeerd met dit Referentiebewijs.

  Meer weten?

  Marieke Eggermont
  Werkplekadviseur
  marieke.eggermont@compaan.be
  0472 78 71 01

  Ontdek meer over de WGO-awards en de overige winnaars >

 • Compaan wenst je een fantastisch 2019

  21 Dec 2018


  “Waar talent en jobkansen elkaar kruisen, dáár ligt opportuniteit.”
  Ook in 2019 blijven we zoeken naar de juiste match!

  We starten 2019 alvast met…

  • 21 januari 2019 | Infosessie screeningsprogramma Go4Metal om 10u te VDAB Sint-Niklaas in de Baron d’Hanisstraat 44.
  • 24 januari 2019 | Infosessie MetaalMatch – een versnelde beroepsopleiding tot metaalbewerker/lasser – om 9u30 te VDAB Oudenaarde in de Koestraat 80
  • 28 februari 2019 | Opleiding ‘Mentor op de werkvloer’, voor een succesvolle inschakeling van stagiairs, leerlingen en nieuwe medewerkers.
 • Vacatures | Arbeidsconsulent regio Eeklo/Meetjesland en Gent

  21 Dec 2018


  Voor ons team in Eeklo en in Sint-Amandsberg (Gent) zoeken we arbeidsconsulenten – onbepaalde duur, voltijds. Je coacht werkzoekenden in hun zoektocht naar werk. Dit doe je door middel van individuele opvolgingsgesprekken, werkplekleren, werkbezoeken bij bedrijven en opvolging van deelnemers in groep. Lijkt dit iets voor jou? Klik op de links voor meer info!
  ➡️ Regio Gent: www.compaan.be/vacature/arbeidsconsulent-gent
  ➡️ Regio Eeklo/Meetjesland en Gent: www.compaan.be/vacature/arbeidsconsulent-eeklo-meetjesland-en-gent

  Solliciteren kan tot en met 13 januari 2019.

 • De Warmste Week | Een warme actie voor The Big C. – Coffee with impact

  20 Dec 2018


  Compaan organiseerde op 7 december 2018 samen met Inzicht Loopbaanbegeleiding speedcoachings bij een warme kom maaltijdsoep voor De Warmste Week 🔥.
  De gezamenlijke actie, overheen meerdere dagen en locaties, bracht 1.480 euro op. Met de opbrengst geven we The Big C. een duwtje in de rug.


 • Inzicht in je loopbaan bij een kom soep – Een warme actie – 7 december 2018

  30 Nov 2018

  🔥🔥 INZICHT Loopbaanbegeleiding en Compaan houden op 7 december samen een warme actie voor The Big C. Coffee with impact’:

  ✓ Speedcoaching: kort loopbaangesprek (vrije bijdrage)
  ✓ Maaltijdsoep (5 euro)

  Wanneer en waar
  Vrijdag 7 december
  11u30-14u30
  Antwerpsesteenweg 573, 9040 Sint-Amandsberg (Gent)

  Iedereen welkom! Tot dan!

  🔥 INZICHT Loopbaanbegeleiding houdt nog meer warme acties in Vlaanderen:

 • Award Inclusieve Onderneming 2018

  30 Nov 2018

  “Ik kan niet uitleggen aan mijn medewerkers wat deze award betekent, want we voelen dat aan als zo normaal in ons bedrijf. Voor ons is diversiteit geen streefdoel, maar een basisbegrip.”

  Zaakvoerder Christophe De Mey van GOMAD, winnaar van de allereerste Award Inclusieve Onderneming

  Het Antwerps bedrijf GOMAD is de winnaar van de Award Inclusieve Onderneming 2018 die de Werkplekarchitecten op 29 november voor de eerste maal uitreikten. Ze werden gekozen uit zeven genomineerde bedrijven. Ook Compaan werkte mee aan enkele kandidaturen, waarvan Beauprez Service Residenties de shortlist haalde.

  Ambassadeurs van inclusief ondernemen
  Zeven genomineerde bedrijven staan nu klaar om ‘game changers’ te worden voor het inclusieve werken en ondernemen. Door waardig werk te propageren dragen ze hun steentje bij tot de daling van het armoederisico, tot levenslang leren en tot de vermindering van ongelijkheid (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen – SDGs).


   
   
   

  Inclusieboek 2018
  Tijdens het uitreikingsevent werd tevens het ‘Inclusieboek 2018’ voorgesteld. In dit boek vind je onder meer getuigenissen van de zeven genomineerden. Ook de Werkplekarchitecten – waaronder Compaan – stellen zich er kort in voor. Belangrijke begrippen als inclusief ondernemen, de processtappen ernaartoe en storytelling worden uit de doeken gedaan.
   
   

 • Nieuw in de bakkerij voor Sinterklaas…

  26 Nov 2018

   Als de herfst opnieuw het land insluipt en de goede Sint is op komst, komt ook de heerlijke geur van versgebakken speculoos je vaak tegemoet. Kaneel, kruidnagel, kardemom, roomboter, oersuiker,… Allemaal geuren en smaken die je waarschijnlijk nu al doen likkebaarden.

  Onze bakker William diepte grootmoeders recept op om je te laten genieten van de authentieke smaak van speculoos. Volledig ambachtelijk bereid is deze biologische speculoos een ware smaaksensatie! De speculoos is verpakt in Sinterklaasverpakking.
   

  Afmetingen: 26 x 10 cm, gewicht: 175 gram.
  Ingrediënten: Tarwebloem 65%*, Rapadura*, Roomboter*, ei*, melk*, speculaaskruiden* (cassiakaneel*, nootmuskaat*, steranijs*, kruidnagel*, foelie*, koriander*, kardemom*), natriumbicarbonaat, bakpoeder (maiszetmeel*, voedingszuur E341i, rijsmiddel E500ii).

                *van biologische teelt.

 • Geschenken doen aan boekensteunen denken…

  8 Nov 2018

  Op zoek naar een origineel (relatie)geschenk? Zoek niet langer! Compaan ontwikkelde in samenwerking met designer Sep Verboom – winnaar van de prestigieuze design award Henry Van de Velde 2017 in de categorie Young Talent – een unieke reeks boekensteunen met de naam ‘Arie’.

  Interesse? Contacteer bernard.cnockaert@compaan.be

   


  De boekensteunen maken deel uit van de collectie ‘Vol+Maakt’. Het resultaat van een intense samenwerking tussen drie designers en twee maatwerkbedrijven, waaronder Compaan. Ambachtelijk, duurzaam, lokaal vervaardigd én ‘sociaal gemaakt’. De samenwerking biedt extra leerkansen voor de sociale economie, het stimuleert een duurzame samenwerking met reguliere bedrijven. > Meer info

 • IBO-dag

  8 Nov 2018

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Compaan is op 8 november 2018 samen met VDAB en GTB op pad in Oost-Vlaanderen naar bedrijven om hen te informeren over de voordelen van IBO (individuele beroepsopleiding): www.vdab.be/ibo.

  Ook K-IBO, een nieuwe IBO-formule, dragen we graag mee uit! Ontdek meer via de > Compaan K-IBO Infofiche of contacteer ons: info@compaan.be – 09 266 18 10

 • A-TIEM wint award ESF Ambassadeur 2018

  24 Oct 2018

  Het A-TIEM valt in de prijzen! Op 23 oktober ontving dit Gentse samenwerkingsverband de award ‘ESF Ambassadeur 2018’. Een mooie bekroning voor de inzet van alle A-TIEM-(ex)-collega’s en de overgave waarmee zij elke dag weer hun werkzoekende deelnemers begeleiden.

  ➡️ Meer info: www.compaan.be/project/a-tiem