Compaan

Met het project Bon Bon Bis gaat Compaan de strijd aan tegen voedselverliezen. Samen met Cacaolab (een spin-off van de UGent) en chef Olly Ceulenaere van sterrenrestaurant Publiek uit Gent slaan we sinds midden 2021 de handen in elkaar om onverkoopbare chocolade, fruit of andere reststromen een tweede leven te geven in de vorm van diverse producten. We dragen zo bij aan de ambitie van Vlaanderen om 30% van de voedselverliezen te voorkomen, opnieuw te verwerken als voedsel of hoogwaardiger te valoriseren tegen 2030.

Voor dit project krijgen we financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen. Zij gaven in 2021 in totaal steun aan vijf circulaire ketenprojecten die de circulaire economie in Oost-Vlaanderen bevorderen.

Meer weten over Bon Bon Bis?

Mieke Van Wijnsberge

Managermieke.vanwijnsberge@compaan.be
0471 19 24 17

Ben je benieuwd naar deze circulaire chocolade?

We lanceerden het eerste resultaat met Sinterklaas 2021 in de vorm van sintpakketjes. Samen bevatten de bestelde pakketjes net geen 16.000 (!) pralines. Ook in andere geschenkpakketjes kan je deze circulaire chocolade bestellen.

  • Pralines met een vulling van gekwetste braambessen
  • Pralines met een vulling van vijgen en porto (op een bodem van venkel-speculooskoekjes (Van Eyckskes))
  • Choco

Meer info / bestellen

📽️ Bekijk via het filmpje hoe we de pralines maken.




 

🔈 OPROEP  Ken je een of heb je als Oost-Vlaamse producent of winkel onverkoopbare chocolade of reststromen zoals pulp van fruitsappen, schillen, draf, enz. die nu nog geen bestemming vinden? Of oogstoverschotten of ‘scheve’ groenten of fruit? Contacteer ons!

Dit is een project van ons maatwerkbedrijf, afdeling food (traiteur en biobakkerij).

Tags: